Amsterdam: CBRE GI en Italianen kopen Baker McKenzie House

6 Augustus 2019 – CBRE Global Investors en het Italiaanse vastgoedfonds Cicerone Fund (van Cicerone RE Holding en beheerd door Fabrica SGR) hebben het Baker McKenzie House op de Amsterdamse Zuidas gekocht van Nordcapital.

De verkoper is Nordcapital Immobilienfonds Niederlande 7. KG. Dit is een fonds beheerd door The Nordcapital Group, die werd geadviseerd door New NRG.

Het kantoor van 11.000 m² aan de Claude Debussylaan 54 in Amsterdam is volledig verhuurd. Op de begane grond zijn er twee restaurants en een winkel. Het hoofdkantoor bevindt zich op de Zuidas, tegenover een nieuw ontwikkelde ingang naar het treinstation.

‘Dit kantoorpand heeft een aantal kenmerken die het een goede toevoeging aan de portefeuille maken’, aldus Owen Clayton, transaction manager, CBRE GI. ‘Het gebouw bevindt zich op een van de best presterende kantoorlocaties in Europa en zal naar verwachting verder verbeteren.’

Giovanni Maria Benucci, ceo van Fabrica SGR: ‘De transactie past in de beleggingsstrategie van Cassa Forense, gericht op vastgoed in grote Europese steden.’

Na de recente acquisitie van het Mondriaangebouw is dit de zevende investering voor de Cicerone RE Holding buiten Italië.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws