Amsterdam: Boelens de Gruyter koopt Berghaus Plaza

3 februari 2020 – Projectontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft samen met Round Hill Capital Berghaus Plaza in Amsterdam-West overgenomen van Kroonenberg Groep voor € 62,5 mln.

Boelens de Gruyter en Kroonenberg Groep werkten gezamenlijk in het project van 600 woningen, waarbij beide partijen ongeveer evenveel woningen zouden bouwen op de bestaande kantoorpanden. Kroonenberg Groep en Boelens de Gruyter waren erg ver met de gemeente, die de bestemming moest veranderen. Kroonenberg Groep trekt zich desondanks terug vanwege de complexiteit van de opgave.

Het werd gaandeweg ‘een steeds complexer verhaal’, zegt Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep in Vastgoedmarkt. Volgens Bamberger was er nog ‘weinig zicht op een termijn waarbinnen de herontwikkeling kon starten.’

Boelens de Gruyter is optimistischer over de voortgang, maar vraagt zich wel af hoe een dergelijk project een volgende keer sneller kan.

Boelens de Gruyter heeft de bedrijfspanden The Fashion House en het rijksmonument Modrôme al in bezit. Daardoor is Boelens de Gruyter nu in staat op de locatie circa 600 woningen neer te zetten.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws