Amsterdam: Boehringer Ingelheim huurt 4125 m² in Edge Amsterdam West

26 augustus 2020 – Farmaceutisch bedrijf Boehringer Ingelheim heeft 4125 m² kantoorruimte gehuurd in Edge Amsterdam West. In het gebouw is nog 12.000 m² te huur.

Boehringer Ingelheim wordt de vijfde huurder voor Edge Amsterdam West, dat in oktober 2021 zal worden opgeleverd. Het gebouw zal naar verwachting een Breeam-NL

‘Outstanding’ en Well ‘Platinum’ certificering krijgen.

Boehringer Ingelheim is een onderzoeksgericht farmaceutisch familiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van mens en dier. Edge Amsterdam West is een herontwikkeling op Sloterdijk van Edge, een bedrijf van OVG Real Estate. De duurzame kantooromgeving is ontworpen volgens de principes van biophilic design. Bij de herontwikkeling is het beperken van het energieverbruik van het gebouw een belangrijke factor. Zo is er bijvoorbeeld gekozen voor optimale isolatie van de voorgevel en voor het plaatsen van ramen van hoogwaardig glas. Deze voorzieningen zorgen ervoor dat het pand straks meer energie zal genereren dan het verbruikt, waarbij het overschot aan energie wordt teruggegeven aan de directe omgeving.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws