Amsterdam: Blauwhoed en AM geven startsein bouw Noorderkwartier

18 April 2018 – CZAN (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) is in Amsterdam-Noord gestart met de bouw van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier.

Deze eerste fase omvat 94 ruime gezinswoningen in diverse woonsferen. De architectuur is naar een ontwerp van Ponec de Winter en Levs Architecten. BAM Wonen realiseert de woningen. Als alles naar verwachting verloopt, ontvangen de eerste kopers begin 2019 de sleutel.

De toekomstige bewoners hebben tijdens co-creatiesessies al vanaf het begin van de ontwikkeling meegedacht over de plannen. Hierdoor zijn verschillende woonconcepten ontstaan en uitgewerkt door Ponec de Winter en Levs Architecten. Alle 94 woningen zijn inmiddels verkocht.

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS vanaf 22 juli aanstaande binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws