Amsterdam: Biesterbos realiseert 309 starterswoningen op NDSM-terrein voor De Key

28 Maart 2018 – De bouw van 309 woningen op het NDSM-terrein voor Woonstichting De Key start op 3 april. Deze zijn ontwikkeld door Biesterbos.

De Amsterdamse woningcorporatie heeft de betaalbare sociale huurwoningen aangekocht van Noorddok Ontwikkeling bv (een bv van Biesterbos) voor woonstarters tussen de 18 tot 28 jaar. De grootte van de woningen ligt tussen de 30 en 50 m2 en het gebouw krijgt een inpandige fietsenstalling. Volgens de planning kan De Key in het voorjaar van 2020 de sleutel overhandigen aan de eerste bewoners. Zodra de woningen van De Key gereed zijn, worden ze te huur aangeboden via Woningnet.

Gebouw Noorddok bestaat niet alleen uit woningen, maar ook uit voorzieningen in de plint. Op de 1e verdieping bevinden zich bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn parkeerplaatsen te vinden die bij de woningen horen. Hier zijn ook de commerciële ruimtes (kantoor, bedrijfsruimtes en eventueel horeca) gesitueerd, met een aanzienlijke hoogte van 3-5 meter.

Bruisende broedplaats aan het IJ
De Key wil de komende jaren nog meer sociale huurwoningen realiseren op het NDSM-terrein aan de noordoever van het IJ. Directeur Vastgoed Eelco Siersema: “Woningen in en net buiten het centrum van Amsterdam zijn zo goed als onbetaalbaar voor jonge mensen met een beperkt inkomen. De Key wil jonge mensen tussen 18 en 28 jaar een kans geven om wel een woning te vinden in Amsterdam. De oude NDSM-werf is uitgegroeid tot een bruisende broedplaats voor creatief talent en dus zeer aantrekkelijk voor onze doelgroep: woonstarters. Via de directe pontverbinding ben je zo in het centrum van Amsterdam.”

De Key bouwt voor woonstarters
Ook op andere locaties in stadsdeel Amsterdam Noord gaat Woonstichting De Key de komende jaren meer dan 1000 woningen bouwen voor studenten en woonstarters. Dit kan financieel door de verkoop van branchevreemd vastgoed van De Key zoals het Lloyd Hotel, Rem-eiland, winkelcentrum De Kameleon en andere bedrijfsruimtes

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws