Amsterdam: Being ontwikkelt duurzaam hotel in Noord

13 Augustus 2018 – Ontwikkelaar Being Development ontwikkelt in samenwerking met Valuas and CommonWealth Investments een overwegend circulair hotel in Amsterdam-Noord.

Het door Studioninedots, Delva Landscape Architects en en DesignAgency, ontworpen hotel met 202 kamers implementeert duurzame kenmerken op verschillende niveaus. Naast de duurzame voordelen van een modulaire constructie, streeft het hotel naar een ‘BREEAM’ Excellent beoordeling. Het hotel, gelegen aan het water en omgeven door een groene oase, wordt geëxploiteerd door YOTEL.

Het bevat een openbare lobby, een restaurant, tentoonstellingsruimte en aangrenzende tuin met terras.‘Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van integratie van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid. Het is ons doel om een inclusieve en positieve omgeving te creëren, waar internationale bezoekers in contact komen met de lokale gemeenschap.

Het hotel moedigt een duurzame en gezonde levensstijl aan, wat de visie van ‘een nieuwe lente en een nieuw geluid’ goed weerspiegelt’, zo zegt Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development.

Vanwege het snelle, modulaire bouwproces , het hotel wordt gebouwd door Heddes en Ursem, zal het hotel in de zomer van 2019 al haar deuren openen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws