Amsterdam: Being en COD verkopen Max & Moore aan Amundi

22 juli 2020 – Ontwikkelaars Being en COD hebben kantoorcomplex Max & Moore aan de Asterweg in de wijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord verkocht aan Amundi Real Estate.

De bouw van het duurzame kantoorcomplex van 9800 m² is onlangs gestart. Naar verwachting wordt Max & Moore in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Max & Moore bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met een oppervlakte van 7000 en 2800 m². Het ontwerp is van Mei Architects and Planners in samenwerking met Delva Landscape Architecture/ Urbanism en Moss. Er komt een openbaar toegankelijk restaurant (500 m²) als ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers.

Bij de bouw is sterk ingezet op duurzaamheid, natuurinclusiviteit en gezondheid. Het complex aan het Tolhuiskanaal krijgt een hoogwaardig ventilatie- en luchtbehandelingssysteem, groene buitenruimtes, dakterrassen en dubbelhoge patio’s.

Max & Moore luidt de eerste fase in van een grotere herontwikkeling van het verouderde bedrijventerrein aan de Asterweg in Buiksloterham. In de tweede fase wordt een mix van functies toegevoegd, met voornamelijk woningen. Begin 2020 is de demontage van de oude bebouwing begonnen, waarbij materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Tot die tijd gebruikten Being en COD de locatie om de pop-up venue Oumuamua, een initiatief van Space Encounters, te faciliteren.

De bouw wordt uitgevoerd door Pleijsier Bouw.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws