Amsterdam: Aviva koopt Strawinskylaan 10 voor € 85 mln

5 augustus 2020 – Aviva Investors heeft het kantoorgebouw aan de Strawinskylaan 10 in Amsterdam gekocht van Deka Immobilien. Volgens het Kadaster lag de koopprijs op € 85 mln.

Het kantoorgebouw is 8100 m² groot, verdeeld over vier verdiepingen. Ook zijn er 82 parkeerplaatsen. Het gebouw is in zijn geheel langjarig verhuurd aan Freshfield. Notariskantoor Hartman LMH heeft een deel in onderhuur. Het kantoorgebouw ligt aan de westkant van de Zuidas.

Het gebouw is in 1988 door Deka Immobilien als renovatieproject verworven met uitbreidingsmogelijkheid, die in 2004 is opgeleverd. Deka heeft het gebouw 16 jaar in portefeuille gehouden, maar zag nu een goede mogelijkheid het te verkopen vanuit het oogpunt van actief portefeuillemanagement. Het gebouw was geplaatst in het open-end vastgoedfonds Deka-ImmobilienGlobal.

Aviva heeft het gebouw verworven ten behoeve van één van haar cliënten. Het gebouw heeft een Breeam-NL In-Use certificatie. Bovendien vindt Aviva het aantrekkelijk dat het gebouw stand-alone is in een omgeving waar verder vooral hoge multi-tenant torens staan.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws