Amsterdam: Uitgaansgebied rond Arena uitgebreid met Arena Park

11 April 2017 –  Het gebied rond de Amsterdam Arena wordt als uitgaansgebied verder uitgebreid met woningen, een hotel en een derde popzaal. Daarvoor wordt het ArenaPark, de lege kavel aan de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost, ontwikkeld tot een Urban Interactive District.

Het college van B en W  van Amsterdam heeft recent ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor dit gebied. Het gebied van 2,5 hectare krijgt vier bouwblokken waar woningen, kantoren, een theater, een poppodium en een hotel worden gerealiseerd. Ook worden bedrijven toegevoegd die zich specifiek bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. De straten tussen de bouwblokken worden verbonden door een plein.

Wethouder Eric van der Burg, Grondzaken, zegt in een verklaring van de gemeente: ‘Amsterdam heeft al vele jaren een hoge ambitie voor dit gebied. Tijdens de economische crisis is het plan in de ijskast gezet. Nu hebben we weer volop mogelijkheden om dit unieke plan tot uiting te brengen. De ontwikkelcombinatie OMC heeft het gebied uitgewerkt tot een Urban Interactive District waarin de combinatie van wonen, werken en uitgaan voorop staat. Dit wordt het tweede uitgaansgebied van Amsterdam waaraan circa 700 woningen worden toegevoegd, een welkome toevoeging voor de stad om aan de woningvraag tegemoet te komen.’

Woningen

De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. Amsterdam zet in op 30% sociale huurwoningen en 40% middeldure huurwoningen te bouwen in de vorm van 2- en 3-kamer appartementen en friends-woningen. Van de resterende 30% wordt nog nader onderzocht of deze als huur- of juist als koopwoningen worden aangeboden op de markt.

OMC is een samenwerkingsverband tussen AM, Ballast Nedam en ING. Amsterdam werkt sinds 1996 samen met deze combinatie aan de ontwikkeling van het gebied. De komende tijd wordt verder gewerkt aan het schetsontwerp, dat naar verwachting in december 2017 gereed is.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws