Amsterdam: Angelo Gordon en Stadium Capital verkopen De Kameleon

19 december 2019 – De Kameleon, een omvangrijk woon–winkelcomplex aan de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost is verkocht aan European Residential Reit (Eres) in samenwerking met Capreit, de asset and property manager voor Eres’s Nederlandse woningportfolio.

Het totale complex omvat 222 vrije sector huurappartementen met een woonoppervlak variërend van 54 m² tot 137 m², verspreid over twee bouwdelen waarvan de hoogste 14 verdiepingen telt. Bijna de helft van deze in 2012 opgeleverde appartementen heeft onlangs een upgrade gehad. De commerciële ruimte op de begane grond en eerste verdieping omvat bijna 10.000 m² en bij het complex horen 432 parkeerplaatsen, verspreid over een publieke en een private parkeergarage. Belangrijke huurders in de commerciële ruimte zijn onder meer Albert Heijn, Aldi, Action en Fit For Free.

In de markt wordt vernomen dat de koopsom ongeveer € 105 mln is.

Verkopers Angelo Gordon en Stadium Capital Partners zijn commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en Eastdil Secured. Loyens&Loeff trad op als juridisch adviseur.

De Kameleon is een ontwerp van NL Architects en is in 2012 gerealiseerd. Voor het ontwerp ontving NL Architects een nominatie voor de Amsterdamse Architectuurprijs. De realisatie van De Kameleon was het slotstuk van de stadsvernieuwing van de K-buurt (dichtbij metrostation Kraaiennest). Ook nu is het gebied weer volop in ontwikkeling, met de realisatie van diverse woningbouwprojecten in het voormalige monofunctionele kantoorgebied.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws