Amsterdam: Angelo Gordon en APF kopen kantoor Telegraaf

1 april 2020 – Mediahuis Nederland – bekend als uitgever van onder meer De Telegraaf – verkoopt zijn kantoor aan de Basisweg 30 in Amsterdam Sloterdijk aan een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International en huurt het deels terug.

Mediahuis Nederland zal het onderdeel van het complex dat het al in gebruik heeft – de Breedbouw, met 21.500 m² kantoorruimte – langjarig terughuren. Daarnaast is het onderdeel Hoogbouw verhuurd aan APG, dat hier een tijdelijke onderkomen heeft in afwachting van de renovatie van zijn complex dat verderop aan de Basisweg ligt.

Ontwikkelpotentie
In totaal beslaat het complex op dit moment 42.000 m² vvo, verdeeld over drie bouwdelen die onderling aan elkaar gelinkt zijn. Deze verschillende delen werden gebouwd in 1974, 1976 en 1997. In aanvulling op het huidige aantal vierkante meters is er een grote ontwikkelpotentie: er kan 60.000 m² bvo extra worden bijgebouwd.

AG/APF gaat de kantoorruimte die beschikbaar komt na het vertrek van APG herontwikkelen en zal vanuit een gebiedsbrede visie invulling geven aan de extra ontwikkelingsmogelijkheden. Dit zal de komende jaren resulteren in een publiek toegankelijk en levendig gebied met hoge ambities ten aanzien van levendigheid, duurzaamheid en circulariteit.

Sloterdijk
Het pand ligt op een centrale plek in Sloterdijk, op loopafstand van trein- en metrostation Sloterdijk en daarmee op 15 minuten afstand van Amsterdam CS en 20 minuten van Schiphol. Sloterdijk stond vooralsnog bekend als eenzijdig kantorengebied, maar is momenteel aan het transformeren tot gemengde en duurzame stadswijk. Er komen 1500–2000 woningen bij, en extra faciliteiten op het gebied van horeca, sport en entertainment en nieuwe kantoren. Al deze ontwikkelingen en de details zijn te volgen op een speciale website over Sloterdijk.

Masterplan Haven-Stad
Daarnaast wordt Sloterdijk de komende jaren samen met de omgeving volledig getransformeerd volgens het nieuwe masterplan genaamd Haven-Stad. In Haven-Stad worden werken, wonen, studeren, recreëren en winkelen gecombineerd in een gebied waar meer dan 150.000 mensen zullen wonen. Ook zet de gemeente Amsterdam flink in op de bereikbaarheid. Zo zal het trein- en metrostation uitgroeien tot het zevende treinstation van Nederland qua grootte. Het masterplan voor Havenstad loopt tot 2040, en tegen die tijd zal het gebied zijn ontwikkeld tot centrum voor creativiteit dankzij de grote mix van functies die hier beschikbaar komen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws