Amsterdam: Amvest stapt in Overhoeks

26 maart 2015 – Amvest heeft de positie van ING RE voor de ontwikkeling van fase 3 van Overhoeks in Amsterdam overgenomen. Fase 3 wordt ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie Overhoeks (OCO) waarin Amvest en Ymere gezamenlijk participeren in een verhouding van 70-30. 

Fase 1 van Overhoeks, het Residentieel Kwartier, is dit jaar gereed. De gemeente Amsterdam ontwikkelt fase 2. In fase 3 realiseert OCO  1.200 tot 1.500 huur- en koopwoningen. Naar verwachting kan begin 2016 gestart worden met de bouw van de eerste woningen.

De ontwikkeling van Overhoeks past binnen de strategie en ambities van Amvest om aantrekkelijke en duurzame woningen en woongebieden te ontwikkelen en via haar woningbeleggingsfondsen te investeren in kansrijke woongebieden in de Randstad. Heleen Aarts, directeur Gebiedsontwikkeling van Amvest: “Als gebiedsontwikkelaar en fondsmanager zijn wij graag in een vroeg stadium betrokken zodat wij optimale woonkwaliteit kunnen waarborgen. Overhoeks is een uitgelezen kans om dit nu ook in Amsterdam-Noord te doen. Samen met en aantal eerdere acquisities versterken wij hiermee onze positie in Amsterdam. Wij kijken uit naar de samenwerking met de gemeente en Ymere.”

Deze transactie past ook in de strategie van ING RE om haar directe vastgoedbelangen te desinvesteren. ING RE is verheugd met het feit dat een partij als Amvest de positie integraal heeft overgenomen, waardoor de continuïteit van Overhoeks is gewaarborgd. En voor ING RE betekent deze overdracht dat het in 2010 gestarte verkoopbeleid bijna is afgerond.

De gemeente Amsterdam streeft naar versnelling van de bouwproductie. Overhoeks is een belangrijke locatie in de verdere ontwikkeling van Amsterdam Noord. Door de intrede van Amvest kan het gebied versneld tot ontwikkeling worden gebracht.

Viviane Regout, directeur Investeren en ontwikkelen van Ymere: “Ymere is verheugd met Amvest als partner in OCO en ziet met vertrouwen de samenwerking voor de realisatie van Overhoeks tegemoet. Naast het toevoegen van sociale woningbouw in het gebied, is het maken van een goede verbinding met de naast gelegen Van der Pekbuurt voor Ymere van belang.”

De nieuwe stadswijk Overhoeks aan de noordzijde van het IJ ondergaat een snelle verandering. De locatie verandert in een trendy stedelijke woon- en werkwijk met culturele voorzieningen zoals het filmmuseum EYE, de ADAM Toren en Tolhuistuin, maar ook restaurants en scholen. Hier is straks plaats voor 2.200 woningen. De transformatie van het gebied geeft een belangrijke kwaliteitsimpuls aan de IJ-oevers en Amsterdam-Noord.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws