Amsterdam: Amvest, Hurks en Alliantie ontwikkelen in Noord.

3 Maart 2015 – Amvest, Hurks en de Alliantie hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge samenwerking, de aankoop en de ontwikkeling en realisatie van locatie Kop Grasweg in Amsterdam-Noord.

In totaal omvat het plan circa 350 koop- en huurappartementen en circa 3800 m² commerciële ruimten. De locatie, die deel uitmaakt van het gebied De Buiksloterham, ligt direct aan het IJ. De ligging maakt het gebied aantrekkelijk door het uitzicht over het IJ, de nabijheid van de historische binnenstad en het Centraal Station van Amsterdam.
De koopappartementen worden ontwikkeld door Amvest en Hurks gezamenlijk. De vrije sector huurappartementen worden ontwikkeld en in portefeuille genomen door Amvest en de Alliantie. De sociale huurappartementen worden ontwikkeld door de Alliantie, die deze toevoegt aan haar portefeuille.
Samen met Studioninedots is een dynamisch masterplan ontwikkeld waardoor een levendig stuk stad ontstaat. Het gehele programma zal worden gerealiseerd door Hurks bouw. De start bouw is gepland in het tweede kwartaal van 2016.
De ontwikkeling van deze locatie past binnen de strategie en ambities van de samenwerkingspartners om te investeren in kansrijke woongebieden in de stad. Samen met de ontwikkeling van de naastliggende voormalige Air Products-locatie ontstaat hier een aantrekkelijk woongebied met circa 1000 nieuwbouwwoningen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws