Amsterdam: AM wint tender kavel 4F Amstelkwartier

28 September 2016 – De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel 4F in het Amstelkwartier. Op deze locatie heeft AM op basis van haar conceptuele kracht een plan ontwikkeld voor 7.000 m2 luxe koopwoningen.

Blok 4F is gelegen aan het park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met rechtstreekse toegang tot de Amstel. Hiermee heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op mensen die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad. De woningen zullen vanuit het ontwikkelde concept een statige uitstraling hebben met monumentale entrees en tevens over parkeervoorzieningen beschikken. Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zullen de woningen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. De planning voorziet erin dat de realisatie eind 2017 zal starten.

AM is in het Amstelkwartier reeds betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. In het voorjaar van 2017 wordt in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts (www.delofts020.nl). Dit project in het Amstelkwartier bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor Millennials (jonge stedelingen).

Het winnen van de tender voor dit nieuwe deelplan in het Amstelkwartier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws