Amsterdam: Advocatenkantoor Norton Rose Fulbright naar de Zuidas

Medio 2022 trekt het internationale advocatenkantoor Norton Rose Fulbright in het gloednieuwe en duurzame 2Amsterdam aan de Zuidas. Het nieuwe kantoor wordt een flexibele werkplek voor de huidige medewerkers en moet daarnaast toptalent aantrekken om de groei ambitie van het advocatenkantoor te faciliteren.

2Amsterdam is een hoogwaardige mixed use herontwikkeling in het hart van de Amsterdamse Zuidas. De eerste toren is herontwikkeld tot een INNSIDE by Melia hotel met 330 kamers en een spectaculaire skybar. De tweede toren bestaat volledig uit duurzaam gerenoveerde kantoorruimte van in totaal 21.000 m². Norton Rose Fulbright zal de bovenste vier verdiepingen van het pand innemen, die uitkijken over de Zuidas en de Amsterdam binnenstad.

Daphne Broerse, managing partner Amsterdam bij Norton Rose Fulbright: ‘Ook al heeft het laatste jaar de mogelijkheden van thuiswerken getoond, het samenkomen op kantoor blijft essentieel voor opleiding, het creatieve proces en collegialiteit. Dit zijn de kenmerkende onderdelen van onze werkcultuur. Het nieuwe kantoor biedt de mogelijkheid om een omgeving te creëren voor de meest optimale work-life balance van onze collega’s. Er is straks veel ruimte voor samenwerking en gefocussed werken en wij kunnen onze cliënten ontvangen op de manier zoals wij dat graag willen.’

Martijn Houwen, Head of Real Estate Markets Benelux van Commerz Real: ‘Wij zijn zeer verheugd met de komst van Norton Rose Fulbright naar onze herontwikkeling in het hart van de Zuidas. In samenwerking met onze partner Provast is 2Amsterdam ontwikkeld met een focus op de duurzaamheidseisen van deze tijd. Het is mooi om te zien dat de combinatie van de levendige kantorenplint met vergader- horeca- en sportfaciliteiten, alsmede de tuin gecombineerd met de hotelvoorzieningen van het Innside by Melia hotel met de prachtige Cielo skybar Norton Rose Fulbright aanspreekt en dat dit volledig in haar kantoorkernwaarden past.

De komende maanden zal het wereldwijd actieve advocatenkantoor, dat in 2022 haar twintigjarig jubileum viert, de inrichting van haar ruimten in het gebouw verder vormgeven. Alle medewerkers worden gevraagd om input voor het nieuwe kantoor, waarbij zij worden aangemoedigd proactief mee te denken over de opzet en inrichting. Daarbij staan de kantoorkernwaarden duurzaamheid, bereikbaarheid en innovatie voorop.

Norton Rose Fulbright werd geadviseerd door CBRE. De verhuurder werd geadviseerd door 1530 Real Estate.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws