Amsterdam: 15 nieuwe kavels voor woningbouw gepresenteerd

5 Februari 2016 – In 2016 worden vijftien nieuwe kavels via een tender op de markt gebracht die de gronduitgifte voor ruim 2.100 woningen moet opleveren. In het tenderprogramma van de gemeente Amsterdam wordt een overzicht van deze locaties gegeven. Hierin is te zien waar de bouwkavels worden aangeboden. Wethouder Van der Burg heeft het tenderprogramma gepresenteerd op het Seminar Amsterdam Vastgoed.

Wethouder Grondzaken, Eric van der Burg: “Amsterdam groeit, dat is een goed teken. De crisis op de Amsterdamse woningmarkt is voorbij. Sinds de tweede helft van 2014 worden meer en sneller woningen verkocht. Elk jaar willen ruim 10.000 mensen in Amsterdam komen wonen, voor deze mensen hebben we huizen nodig. In het tenderprogramma zijn vijftien locaties opgenomen die dit mogelijk maken. Naast het tenderprogramma werken wij met het programma Ruimte voor de Stad/ Koers 2025 versneld aan het op de markt brengen van locaties.”

De verwachting is dat in de periode 2016 tot en met 2019 met de bouw van circa 32.500 woningen wordt gestart. Hiervan wordt voor ongeveer 5.600 woningen nog een marktpartij gezocht die deze woningen gaat realiseren. Met het tenderprogramma 2016 wordt voor ruim 2.100 woningen de zoektocht naar zo’n partij al daadwerkelijk gestart. Naast de vijftien locaties die in het tenderprogramma zijn opgenomen heeft de markt meerdere mogelijkheden zoals het aanschaffen van leegstaand vastgoed of de mogelijkheid tot het transformeren van vastgoed.

Dit jaar wordt vooral getenderd op woningen waar in Amsterdam een tekort aan is, de middeldure huurwoningen. Bij de tenders staat kwaliteit voorop. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de programmatische invulling, architectuur, duurzaamheid en materiaalkeuze.

De nieuwe locaties zijn:

1 Houthaven kavel 5FG
2 Spaarndammerschool
3 Sloterdijk kavel O
4 Sloterdijk kavel N3
5 Bakemapark Zuid
6 August Allebeplein blok 2
7 Lelylaan Podium kavel F
8 Amstelkwartier 2e fase Kavel 4F
9 Amstelkwartier 2e fase Kael 4GH
10 Cafe de Omval
11 Amstelstation blok BC
12 Ringdijk 44
13 Archimedesplantsoen
14 Karspeldreef E+F
15 IJburg Steigereiland Sluishuis

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws