Amstelveen: Unibail-Rodamco breidt Stadshart fors uit

Unibail-Rodamco wil Stadshart Amstelveen fors uitbreiden.

Unibail-Rodamco wil meer winkels toevoegen aan Stadshart Amstelveen en daarmee het winkeloppervlakt met 20.000 m2 uitbreiden. Dat blijkt uit het voorstel van het college van B en W aan de gemeenteraad. Met de uitbreiding en herontwikkeling van het bestaande Stadshart is ongeveer € 200 miljoen gemoeid.

Stadshart Amstelveen moet op hoger plan komen

Om de regionale functie van het Stadshart te behouden en te versterken heeft Unibail-Rodamco, de eigenaar van het grootste deel van de winkelruimte in het Stadshart, een plan ontwikkeld.
B en W zien goede kansen in dit initiatief en hebben daarom besloten de gemeenteraad een voorstel voor te leggen waarin de Visie Stadshart 2025 wordt aangepast om uitbreiding van het huidige winkelcentrum mogelijk te maken. In dit voorstel worden ook belangrijke voorwaarden beschreven zoals een goede regeling voor bewoners.
De gemeente heeft voorwaarden opgesteld waaraan het plan van Unibail-Rodamco moet voldoen. Het plan voorziet in een uitbreiding van het Stadshart in noordoostelijke richting. Hierdoor zullen het huidige politiebureau, ruim 40 woningen in de Schildersbuurt en ruim 25 woningen boven het Binnenhof verdwijnen.
Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA): “Ik ben blij dat in deze economische zware tijd een marktpartij zo’n grootschalige investering wil doen in ons Stadshart. Als aan een aantal belangrijke voorwaarden wordt voldaan, zoals een goede regeling voor de bewoners en het politiebureau, voldoende parkeerplaatsen, meer werkgelegenheid, dan denk ik dat het plan van Unibail-Rodamco grote kansen biedt om het Stadshart toekomstbestendiger te maken.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws