Amstelveen: Start bouw distributiecentrum voor Plieger

15 Oktober 2018 – Op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen is donderdag 11 oktober het startsein gegeven voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum voor Plieger.

Heembouw realiseert de nieuwbouw naar een ontwerp van Habeon Architecten. Bij de feestelijke start bouw waren Habeon Architecten, Heembouw en zijn belangrijkste strategische partners eveneens aanwezig, om gezamenlijk met Plieger en burgemeester Eenhoorn een toast uit te brengen op een voorspoedige bouw.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. In het nieuwe distributiecentrum brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek. De totale oppervlakte van het nieuwe pand omvat 1300 m² kantoor en 7500 m² logistieke hal. Gebaseerd op de beoogde groeiambitie van Plieger, houdt het bouwplan tevens rekening met een toekomstige uitbreiding.

Habeon Architecten maakte het ontwerp met aandacht voor duurzaamheid. Een dubbele gevel van strekmetaal dient als zonwering. Hierdoor wordt warmteopwekking tegengegaan, minder energie verbruikt en daarmee CO2-uitstoot gereduceerd. Het gebouw is volledig gasloos, met hoogwaardige isolatie van de gevel waaronder triple glazing, CO2-gestuurde ventilatie en het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Heembouw levert de nieuwe huisvesting voor Plieger medio juni 2019 op.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws