Amstelveen: Provast verwerft grote herontwikkelingslocatie

30 April 2018 – Provast heeft een grote herontwikkelingslocatie aangekocht in Amstelveen. Het gaat om het Nederlandse kantoor van HP aan de Startbaan 16 in Amstelveen.

Details van de transactie zijn niet meegedeeld. Het Kadaster meldt een transactiesom van € 33 mln.

Het kantoor heeft een oppervlakte van circa 17.000 m². De vier huurders blijven hier tot het einde van het huurcontract gevestigd. De kavel heeft een oppervlakte van circa 25.000 m².

De bedoeling is dat Provast op de locatie een woonwijk gaat bouwen. Er is plaats voor enkele honderden woningen. In Amstelveen is veel vraag naar betaalbare woningen. De wijk heeft alles in zich: een combinatie van groen, uitstekende voorzieningen en uitvalswegen in de buurt. Ook winkelcentrum Stadshart Amstelveen en diverse sport- en recreatievoorzieningen zijn dichtbij.

Martijn Dirks, partner Provast: ‘Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een woningbouwopgave. Amstelveen is in trek. Met herontwikkeling spelen we hierop in en dragen we bij aan stedelijke vernieuwing op deze prachtige plek.’

Provast is momenteel zeer actief in Amsterdam. Op verschillende plekken in de stad, zoals in Zuidoost, de Zuidas en langs het Noordzeekanaal heeft het bedrijf locaties verworven of is het bezig met (her)ontwikkelingsprojecten. Met de aankoop van de locatie van HP wordt Provast nu ook actief in Amstelveen.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws