Amersfoort: Winkelcentrum Vathorst krijgt Breeam-certificaat

20 Februari 2018 – ASR Vastgoed Vermogensbeheer is een van de eerste die kiest voor een portfolio-certificering met duurzaamheidskeurmerk Breeam-NL In-Use. Ook winkelcentrum Vathorst in Amersfoort kreeg dit certificaat.

Met de portfolio-certificering met duurzaamheidskeurmerk Breeam-NL In-Use kunnen complete vastgoedportfolio’s worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie. ASR Vastgoed Vermogensbeheer heeft namens het ASR Dutch Prime Retail Fund de eerste Breeam-NL In-Use portfolio-certificaten gekregen voor de winkelcentra Vleuterweide in Utrecht en Vathorst in Amersfoort.

Beide winkelcentra zijn onderdeel van het portefeuille van het ASR Dutch Prime Retail Fund. In totaal werden in de twee winkelcentra 14 gebouwen (25.940 m²) op het deel Asset beoordeeld met de score Good volgens de portfolio-certificering.

Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund: ‘De verduurzaming van de bestaande winkelvoorraad is een zeer belangrijke, maar tevens taaie opgave. Voor onze winkelcentra gebruiken we de portfolio-certificering als nulmeting om een verbetertraject in te zetten. Breeam-NL biedt een duidelijke richtlijn voor dit traject. Belangrijk hierbij is de samenwerking met onze beheerder Colliers: gezamenlijk dragen we zorg voor een duurzamere winkelvoorraad. In de komende periode worden ook de andere winkelcentra, die volledig in eigendom zijn van het fonds, gecertificeerd.’

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council: ‘ASR Vastgoed Vermogensbeheer toont zich koploper als het gaat om verduurzaming van zijn vastgoed door niet enkel op gebouwniveau te verduurzamen, maar juist door te gaan voor schaalvergroting: het verduurzamen van een compleet vastgoedportfolio. Deze certificering is een mooie stap.’

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws