Amersfoort: Apllied Medical heeft nieuwe pand op De Wieken opgeleverd gekregen

26 April 2017 – Applied Medical Europe heeft haar nieuwe huisvesting in Amersfoort opgeleverd gekregen. Het gaat om een nieuw pand van in totaal 27.000 m2 op bedrijventerrein De Wieken.

Aan de Zonnecel 7 op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort heeft Heembouw het nieuwe kantoor en de productielocatie voor Applied Medical Europe opgeleverd. Dit is 12 maanden na start bouw. Het gebouw bestaat uit 8.700 m2 kantoor, een state-of-the-art cleanroom van 2.500 m2, een productielocatie en magazijn, in totaal 27.000 m2. . Habeon Architecten maakte het ontwerp.

De nieuwe locatie van Applied Medical staat op steenworp afstand van het huidige kantoor dat ook door Habeon Architecten is ontworpen en door Heembouw in 2012 is gerealiseerd. Het huidige kantoor wordt door een nog aan te leggen tuin ‘verbonden’ met de nieuwe locatie.

In april 2016 is de eerste paal geslagen en werd de feestelijke start van de bouw gevierd. Tijdens de ‘groundbreaking ceremony’ in april 2016 hebben Saïd Hilal (CEO Applied Medical), Lucas Bolsius (burgemeester Amersfoort) en Durk van Loon (commercieel directeur Heembouw) een tijdcapsule ingestort onder de fundering. In de capsule zitten de persoonlijke wensen van de collega’s van Applied Medical Europe. Er is dus als het ware gebouwd op de wensen van mensen.

Het nieuwe gebouw is geen exacte kopie geworden van het huidige hoofdkantoor aan de Wiekenweg 21 te Amersfoort. Maar met hetzelfde DNA (Habeon Architecten en Heembouw) is het een ‘sibling’ geworden. Een grote broer met een omvang van 27.000 m2.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws