Amersfoort: Twynstra Gudde verhuist naar De Nieuwe Stad

15 Juli 2017 – Twynstra Gudde verhuist naar De Nieuwe Stad. Dat maakten beide partijen bekend. Twynstra Gudde kiest voor een vernieuwend werkconcept in De Nieuwe Stad, waarbij geen vaste vierkante meters kantoorruimte worden gehuurd maar werkplekken worden afgenomen als een ‘service’. Het innovatieve concept sluit aan op de behoefte van zowel kleine als grote ondernemers naar meer flexibiliteit, duurzaamheid en verbondenheid. Naar verwachting wordt Twynstra Gudde per januari 2019 bewoner van De Nieuwe Stad.

De Nieuwe Stad is het voormalige Oliemolenkwartier bij de binnenhaven die dicht tegen het centrum aanligt.Grondeigenaren zijn ontwikkelaar zijn Schipper Bosch, Boei, Hogeschool Utrecht en de gemeente Amersfoort. Het is een dynamische microstad met ruimte om te werken, leren en verblijven; een levendige en sociale plek met festivals, een poppodium, restaurants, gedeelde moestuinbakken en een sterke lokale gemeenschap. De bewoners vormen een mix van grote en kleine bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening en onderwijs tot horeca en cultuur.

Twynstra Gudde is momenteel gevestigd op Stationsplein 1 in Amersfoort. In de Nieuwe Stad zullen 40 partners en 250 medewerkers een werkplek kunnen gebruiken. Het adviesbureau heeft het vernieuwende concept mede vormgegeven. Het nieuwe werkconcept kenmerkt zich door een hoge mate van flexibiliteit, duurzaamheid en ‘full service’. Het sluit aan bij het gedachtegoed van ‘vastgoed as a service’.

Uniek aan Twynstra’s nieuwe werklocatie is het feit dat het adviesbureau een ‘vastgoed as a service’ overeenkomst heeft gesloten met De Nieuwe Stad. Dit betekent dat er geen ouderwetse vierkante meters kantoorruimte worden gehuurd, maar dat werkplekken worden afgenomen als een ‘service’. Wanneer consultants in het kantoor zijn, gebruiken ze kantoorruimte, die Twynstra Gudde betaalt; wanneer ze bij klanten verblijven wordt als het ware de ‘teller stopgezet’. Er worden dus geen vierkante meters gehuurd, maar er wordt juist van een totaalconcept gebruik gemaakt: voor een vast bedrag krijgt Twynstra een werkplek inclusief alle diensten en services. Er is zowel flexibiliteit in gebruik gedurende de week als gedurende de jaren.

Dat betekent ook dat op verschillende dagen andere ondernemers deze werkplekken kunnen huren. De verschillende ondernemingen zullen gebruik maken van elkaars faciliteiten. Om plaats te maken voor de vooruitstrevende werkplek wordt Hal 6 verhoogd met twee verdiepingen. De werkplekken komen in het hart van De Nieuwe Stad, bovenop de biomassaketel en gelegen aan de Oliemolenhof, dat momenteel wordt ontwikkeld tot multifunctioneel park. Het wordt vanzelfsprekend een zeer duurzaam concept, energieneutraal en zelfvoorzienend.

Confrontatiegemak

“Wij en vele andere bedrijven hebben de behoefte aan meer verbondenheid met elkaar en met de stad, aan meer ontmoeting en samenwerking”, aldus Joost Voerman van Twynstra Gudde. ‘Van daaruit ontstaan immers nieuwe dingen. De Nieuwe Stad draagt bij aan nieuwe dynamiek in de organisatie en stimuleert onderlinge samenwerking en synergie. We zijn heel blij met deze duurzame, innovatieve en gezonde huisvesting voor onze werknemers, waarmee we midden in de maatschappij staan.’

Met de overeenkomst blijft er niet alleen een grote partij behouden voor Amersfoort, het is tevens een volgende stap in de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot innovatieve microstad. Bart Schoonderbeek, ontwikkelaar van De Nieuwe Stad: ‘In De Nieuwe Stad willen we een veelsoortigheid aan werkplekken bieden en dit concept voorziet in een grote diversiteit aan werkplekken, waardoor we kleine en grote ondernemers met elkaar kunnen verbinden. Wij zijn trots dat een gerenommeerd bedrijf als Twynstra Gudde hierbij aansluit.’

Groeiende vraag

Na nieuw leven te hebben gebracht in de bestaande gebouwen, richt De Nieuwe Stad zich met het innovatieve werkconcept op de toekomst en komt het tegemoet aan een groeiende vraag van ondernemers die interesse hebben in een laagdrempelige werkplek in het gebied. Twynstra Gudde zoekt volop de verbinding met die partijen en werkte dus graag mee om dit te integreren binnen hun nieuwe plek. Schipper Bosch en Twynstra Gudde blijven de komende jaren samenwerken het concept verder te ontwikkelen en nieuwe ideeën en innovaties toe te voegen.

Voerman: ‘We willen ons onderscheiden, zowel met een innovatief werkconcept als met de locatie. We hebben elkaar in dat opzicht echt gevonden in de wijze waarop we de toekomst in willen gaan: vooruitstrevend, flexibel en duurzaam.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws