Amersfoort: transformatie kantoor in appartementen van start

15 Januari 2015 – Donderdag 14 januari is de transformatie van het kantoor aan de Stadsring 185 in Amersfoort naar appartementen officieel van start gegaan. In het gebouw komen 53 sociale huurappartementen voor starters. Met deze appartementen creëert de Alliantie meer betaalbare woningen voor starters op de woningmarkt in de regio Amersfoort.

Pim van de Berg, gedeputeerde van de Provincie Utrecht en Fleur Imming, wethouder gemeente Amersfoort onthulde samen met Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort en vastgoedonderhoud het eerste appartement. ‘De opgave voor de komende jaren wordt verbouwen in plaats van nieuw bouwen’ aldus Pim van de Berg. Fleur Imming vulde aan dat we de woningvoorraad vergroten en de leegstand opheffen. Het mes snijdt aan twee kanten!

De samenwerking tussen R.I. de Vries & Partners en Zegers Bouw, de Alliantie, gemeente Amersfoort en de Provincie Utrecht heeft de transformatie mogelijk gemaakt, aldus de Alliantie. ‘De kantorenaanpak is een speerpunt van de provincie en de gemeente. Een mooi voorbeeld waar marktpartijen en overheden elkaar hebben gevonden en voortvarend hebben samengewerkt.’

In de tweede helft van 2016 worden de appartementen opgeleverd. De appartementen variëren in woonoppervlakte van 39 m2, 48 m2 en 62 m2 en hebben twee of drie  kamers. Alle appartementen hebben een eigen woonkamer met keuken, badkamer, toilet, slaapkamer en balkon. Onderin het gebouw biedt de kelder ruimte aan 19 parkeerplaatsen. De verwachting is dat de appartementen voor de zomer van  2016 worden aangeboden op www.woningneteemvallei.nl. Om te kunnen reageren moet iemand ingeschreven staan als woningzoekende en vallen in de leeftijdscategorie 18 tot en met 30 jaar. Het pand ligt op loopafstand van de Amersfoortse binnenstad en binnen enkele minuten verwijderd van de uitvalswegen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws