Apeldoorn: Start bovenbouw winkelcentrum Anklaar

22 Mei 2018 – Onlangs is gestart met de bouw van de winkels en appartementen in winkelcentrum Anklaar (Apeldoorn) boven een parkeergarage.

De ontwikkeling van winkelcentrum Anklaar is in handen van BPD Ontwikkeling. BPD werkt hierbij nauw samen met de gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion. Het winkelcentrum wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar, dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het wordt een centraal ontmoetingspunt, met ruim 14.000 m² aan winkels, horeca en dienstverlening.

Boven de winkels worden 60 appartementen gerealiseerd. In een later stadium zal bepaald worden of de appartementen in de koop- of de huursector op de markt worden gebracht. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Winkelcentrum Anklaar komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan.

Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum, zodat een mix van ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Dit zijn onder andere Albert Heijn, Lidl, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Bruna, Garant Optiek, bakkerij Frentz, groenteboer Kros, speciaalzaak Mekelenkamp, Ami Kappers, cafetaria Anklaar en Efes Döner Kebab. Hiermee is het grootste deel van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

Volgens de huidige planning vindt de feestelijke opening van het winkelcentrum medio 2019 plaats.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws