Amersfoort: start bouw voor nieuw kantoor Applied Medical

22 Februari 2016 – Applied Medical kan beginnen met de bouw van het nieuwe kantoor en productieruimte op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort. De nieuwe vestiging bestaat uit 8.700 m² kantoor, een ruime “state-of-the-art” cleanroom, een productieruimte en magazijn, in totaal 27.000 m² vloeroppervlak. Het bedrijf zal haar nieuwe locatie in mei 2017 in gebruik nemen.

Vrijdag 11 februari is de bouwvergunning verleend voor realisatie van de nieuwbouw op De Wieken. Heembouw is inmiddels gestart met de inrichting van  de bouwplaats en het grondwerk. In de komende periode wordt er grond afgevoerd van het bouwterrein en begin april start het heiwerk.

Applied Medical is een wereldwijd opererende ontwikkelaar en producent van medische hulpmiddelen. Met de nieuwe locatie, vlakbij het huidige hoofdkantoor, wil Applied Medical haar groeiambities op de Europese markt verder vormgeven. Na het eerste succesvol ontwerp van Habeon Architecten van het hoofdkantoor van Applied Medical, dat Heembouw in 2012 heeft gerealiseerd, verzorgt dit architectenbureau opnieuw het ontwerp voor het nieuwe kantoor met productielocatie. Voor de cleanroom werkt Heembouw samen met Kropman installatietechniek. De installaties worden verzorgt door Lomans.

Applied Medical Europe BV wordt bij de totstandkoming van dit project geadviseerd door DTZ Zadelhoff Property Transformers en Innax Gebouw en Omgeving.

De Wieken is nieuw bedrijventerrein waarvan de aanleg in 2014 is gestart. Dit jonge terrein ligt tussen twee zeer belangrijke rijkswegen, de A1 en de A28, waardoor er vele mogelijkheden zijn gevestigde bedrijven. De bedrijvenlocatie ontwikkelt zich meer en meer als strategische toegangspoort naar zowel de mainports van Nederland als naar het achterland en Duitsland. Onder andere Applied Medical Europe, Ranzijn Tuin en Dier, PostNL en Smink Transport zijn inmiddels op de locatie gevestigd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws