Amersfoort: spotlight op bedrijvenpark Vathorst en KantorenPark Podium

3 Juni 2014 – Vanaf de Provada 2014 is de gemeente Amersfoort partner van Vestiginslocaties.nl. Via dit platform intensiveert de gemeente de marketinginspanningen om twee belangrijke locaties meer bekendheid te geven. Het betreft bedrijvenpark Vathorst en kantorenPark Podium.

Bedrijvenpark Vathorst is de enige echte A1 locatie van Nederland. Het vormt, mede door zijn directe ligging langs de A1, het visitekaartje van Amersfoort. De werkomgeving heeft een verzorgd en uitnodigend karakter. Voor het gebied is een hoogwaardig ruimtelijk concept uitgewerkt, met een samenhangende en parkachtige uitstraling. Zo ontstaat een overzichtelijk en flexibel bedrijventerrein, waar zowel huidige als toekomstige generaties bedrijven optimaal kunnen functioneren.

Spraakmakende bedrijven op het gebied van Perifere Detailhandel als Ikea, Prenatal en Kees Smit hebben zich op Vathorst gevestigd. Net als The Phonehouse en andere ondernemingen die zich bezig houden met research & development, lichte industrie, dienstverlenende bedrijven, groothandel of kleinschalige distributie. Ook in de spraakmakende geluidswal. Dit bespaart ruimte, waardoor er meer groen mogelijk is.

KantorenPark Podium is een ontwikkelingslocatie die tot stand is gekomen via een publieke-private samenwerking. Dit gebied is met zorg ontworpen en heeft een uitstekende ligging: direct aan de A28 op de lijn Utrecht-Amersfoort-Zwolle met een directe afslag. Ook via de A1 en knooppunt Hoevelaken is het park goed bereikbaar. Het NS Station Vathorst ligt op loopafstand en zorgt, via Amersfoort Centraal, voor een snelle verbinding met de rest van Nederland. Goede busverbindingen en fietspaden maken de uitstekende bereikbaarheid compleet. Ook parkeren vormt geen enkel probleem gezien de ruime parkeernorm.

De naastgelegen woonwijk Vathorst heeft alle mogelijke voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, cultuur, sport En bevindt zich dichtbij horeca- en winkelvoorzieningen. Op het kantorenpark staan ook onder andere de architectonische en duurzame hoofdkantoren van VolkerWessels en Stater. Kantorenpark Podium biedt tevens de mogelijkheid om een ‘tailor made’ gebouw te realiseren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws