Amersfoort/Rotterdam: Den Besten Vastgoed verwerft winkelportefeuille

31 Januari 2018 – De Nederlandse particuliere belegger Den Besten Vastgoed heeft vijf winkelpanden verworven in Amersfoort (1) en Rotterdam (4).

Verkoper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens een Nederlands pensioenfonds. De winkel in Amersfoort ligt op een A1-locatie in het centrum van de stad aan de Langestraat 31 (foto) en heeft een oppervlakte van 235 m² verdeeld over de begane grond en een gedeelte van eerste, tweede en derde verdieping. Het pand wordt gehuurd door damesmodezaak Claudia Sträter.

Amersfoort staat bekend als een uitstekende winkelstad, waar het leegstandspercentage tot de laagste van Nederland behoort. Dit jaar zal Hudson’s Bay er de deuren openen, wat de aantrekkingskracht van Amersfoort als winkelstad verder zal versterken.

De overige vier winkels liggen in winkelcentrum Keizerswaard te Rotterdam IJsselmonde en meten in totaal 594 m². Het winkelcentrum Keizerswaard trekt jaarlijks ruim 3 mln bezoekers en kent weinig leegstand door actieve ondernemers en een sterke klantenbinding. De nieuwe eigenaar zal een grootschalige revitalisatie uitvoeren die zal bijdragen aan het behoud en verdere versterking van de regiofunctie van het winkelcentrum.

Anja den Besten, directeur Den Besten Holding: “Deze acquisitie sluit mooi aan bij onze bestaande winkelportefeuille. We zijn blij dat we nu ook in Amersfoort een prachtige winkel hebben verworven; deze stad behoort tot de beste winkelsteden van Nederland. We hebben veel vertrouwen in de toekomst van winkelcentrum Keizerswaard. Het centrum is sterk gepositioneerd en trekt dagelijks veel bezoekers.”

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws