Amersfoort: MN koopt kantoor namens PMT

3 Mei 2018 – MN heeft namens Stichting Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) het kantoorgebouw aan de Berkenweg 11 in Amersfoort gekocht. Het gebouw omvat circa 14.000 m² kantoorruimte verdeeld over een laagbouw en een hoogbouw, en 147 parkeerplaatsen.

De koopsom bedraagt € 24 mln. Het kantoorgebouw is gelegen aan de rand van het centrum op loopafstand van het station, en kent hierdoor goede verbindingen met het openbaar vervoer. Het pand is voorzien van Energielabel A.

Het kantoorgebouw wordt op dit moment aan 7 huurders verhuurd, waarvan Stichting ’s Heeren Loo de grootste is (circa 5000 m²). De gemiddelde resterende looptijd is circa 7,5 jaar.

Jordy Diepeveen, head of acquisitions bij Savills: ‘Ook in Amersfoort is na de crisis de leegstand fors opgelopen. Nu zien we dat de gebruikersmarkt in het stationsgebied zich in hoog tempo herstelt. Onlangs hebben grote transacties plaatsgevonden, bijvoorbeeld met Vesting Finance (circa 7000 m²) en Nutreco (5500 m²) en is er aanbod uit de markt onttrokken door herontwikkeling naar woningen. Wij zien verder herstel van de Amersfoortse gebruikersmarkt, gedreven door de toegenomen vraag van gebruikers naar stationslocaties.’

George van Hooijdonk, hoofd Onroerend Goed Nederland bij MN: ‘Het kantoorgebouw aan de Berkenweg te Amersfoort sluit uitstekend aan op het investeringsprofiel van PMT voor kantoren. De ligging nabij het centraal station in een multi-functionele omgeving en het multi-tenant karakter maken het gebouw een uitstekende toevoeging aan de portefeuille. Voor nieuwe investeringen kijken we verder dan de G4-steden van Nederland. Amersfoort als gemeente en dan met name het stationsgebied zien we als een plek waar voor de langere termijn behoefte zal blijven aan kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws