Amerfoort: Lithos bouwt 184 appartementen op Hogekwartier

3 Februari 2017 – Op 30 januari hebben Lithos Projectontwikkeling en de Alliantie de grond-koopovereenkomst ondertekend van veld 5. Veld 5 is één van 8 bouwvelden op het Hogekwartier in Amersfoort. Op dit veld worden door Lithos twee woontorens gerealiseerd met totaal 184 wooneenheden: een toren met 74 koopappartementen en een toren met 110 vrije sector huurappartementen. De gebouwen zijn gesitueerd op een parkeerbak en sluiten  met een groen parkeerdek aan op de ecologische zone langs het Valleikanaal.

Het Hogekwartier vormt de stadsentree van Amersfoort aan de Westzijde. Er verschijnen 828 wooneenheden plus een zwembad/sporthal. Binnen het plan zijn de wijken van Liendert en Schuilenburg door middel van een nieuwe buurt-as, het viaduct, aan elkaar verbonden.

Het zwembad, Amarena, een ontwikkeling van de gemeente, zal dit najaar gereed komen. De bouwplanning voor het gebied loopt van 2010 t/m 2020. De bouwplannen worden in samenspraak met de gemeente Amersfoort gerealiseerd. Als supervisor voor de stedenbouw is het bureau KCAP aangesteld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws