Amersfoort: Gitaarbouwer Gibson vestigt hoofdkantoor in stationsgebouw

6 September 2019 – Het bekende gitaarmerk Gibson gaat in de loop van september 2019 zijn Europese hoofdkantoor vestigen in het rijksmonument aan het Smallepad 15 te Amersfoort.

Het rijksmonument betreft het oudste Amersfoortse station, destijds van de Nederlandse Centraal Spoorweg Maatschappij. Deze maatschappij is later opgegaan in de Nederlandse Spoorwegen. Bij dit pand hoort een antieke (Noorse) tramwagon. Het gebouw, dat eigendom van een particuliere investeerder is, heeft een vloeroppervlak, inclusief de tramwagon, van 850 m². Op eigen terrein zijn 11 parkeerplaatsen. Een van de historische kenmerken van het gebouw is het antieke uurwerk dat aan de voorgevel langs het Smallepad goed zichtbaar is. Destijds huisvestte het station een 1e, 2e en 3e klas wachtkamer alsmede een ruimte voor de stationschef.

Gibson Brand is al meer dan 100 jaar het geluid van generaties muzikanten en muziekliefhebbers in verschillende genres. Gibson Brands is opgericht in 1894 en heeft zijn hoofdkantoor in Nashville, TN. Bekende musici die een Gibson gitaar bespeelden of bespelen zijn Chuck Berry, Noel Gallagher (Oasis), Paul McCartney, John Lennon en George Harrison van The Beatles, BB King en Frank Zappa. In Nederland speelt bijvoorbeeld Ilse de Lange op een Gibson gitaar.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws