Amersfoort: Equity Estate koopt Eempolis

4 augustus 2021 – Equity Estate heeft het kantoorgebouw Eempolis in Amersfoort gekocht van het ASR Dutch Mobility Office Fund.

Het gebouw van bijna 32.000 m² en 350 parkeerplaatsen staat aan het Piet Mondriaanplein 1 op Station Amersfoort Centraal. Het heeft een Breeam-very good-kwalificatie en een energielabel A. Het gebouw is verhuurd aan 20 verschillende huurders, waaronder Arcadis, Nederlandse Spoorwegen en het Rijksvastgoedbedrijf.

In de directe omgeving zal op de korte en middellange termijn een aantal grootschalige ontwikkelingen plaatsvinden, zoals de ontwikkeling van het nieuwe stadhuis in de Trapezium Driehoek en de mixed-use ontwikkeling ‘Wagenwerkplaats’.

Deze aankoop is in lijn met de strategie van Equity Estate: kantoorgebouwen verwerven op de belangrijke openbaar-vervoerknooppunten in Nederland. De strategie is daarnaast gericht op een hoge kwaliteit voor de interne en externe leefomgeving van de kantoren. Eempolis is goed bereikbaar en heeft een hoog duurzaamheidsniveau.

In 2016 nam ASR de kantorenportefeuille van Basisfonds Stationslocaties cv over. Vanuit deze portefeuille werden negen kantoren, waaronder kantoor Eempolis, ondergebracht in het nieuwe ASR Dutch Mobility Office Fund. Door de aangescherpte strategie van het fonds, waarbij de focus ligt op de kantorenmarkt in de G5 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) van Nederland, is besloten om kantoor Eempolis in Amersfoort te verkopen.

De verkoop werd voor ASR Real Estate begeleid door CBRE.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws