Amersfoort: Certitudo koopt kantoor Belastingdienst in Amersfoort voor nieuwbouw woningen

16 November 2017 – Certitudo Capital heeft een kantoorpand bij station Amersfoort Vathorst aangekocht voor de iResidence-portefeuille.

Net als in Delft-Zuid wordt het gesloopt om plaats te maken voor woningnieuwbouw. Het pand van circa 10.000 m² bvo wordt zo door Certitudo Capital aan de kantorenmarkt onttrokken. Uit het Kadaster blijkt dat Certitudo het pand voor € 6 mln heeft aangekocht van een fonds van de Duitse assetmanager MPC Capital (het Achtundsechzigste Sachwert Rendite-Fonds Holland). Die kocht het in 2006 voor een bedrag van ruim € 16 mln. In de koopovereenkomst is een antispeculatiebeding opgenomen. Dat houdt in dat de nieuwe eigenaar het pand binnen een halfjaar niet zonder toestemming mag doorverkopen als de verkooprijs 20% hoger is dan wat nu is betaald. Het Duitse fonds stemt alleen in met doorverkoop als het kan delen in de winst.

Het gebouw, genaamd The Aries, staat aan het Inputplein 1, in het stadsdeel De Hoef, in Amersfoort en werd opgeleverd in 1991. In samenwerking met gemeente wordt De Hoef de komende jaren getransformeerd tot een gemengde stadswijk waar gewoond, gewerkt en geleerd wordt. De bereikbaarheid van The Aries is volgens Certitudo uitstekend. Het plan is gelegen aan het plein bij station Vathorst, het centrum ligt op 7 minuten fietsafstand. Ook de snelwegen A1 en A28 liggen in de buurt.

Het nieuwbouwplan bestaat uit luxe afgewerkte huurappartementen. De eerste studies, die in samenwerking met MVSA Architecten zijn gemaakt, laten een ontwikkeling zien van 350 woningen. Tot eind 2017 is het pand verhuurd aan de Belastingdienst. Certitudo Capital uit ‘s-Hertogenbosch verhuurt de woningen binnen de iResidence-portefeuille, die is gericht op de young professionals op de woningmarkt. De doelgroep is hoogopgeleid en (bijna) afgestudeerd, en op zoek naar een huurwoning in of nabij het centrum van de stad. Naast transformatie gaat Certitudo zich met het iResidence-label ook richten op nieuwbouw, waarbij de focus met name hoogbouw zal zijn. In Delft-Zuid heeft de ontwikkelaar onlangs ook een kantoorpand aangekocht met het doel dit te slopen en een nieuwbouwontwikkeling te realiseren. Hier is het plan 300 woningen te bouwen.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws