Amersfoort: Camelot realiseert 125 appartementen in de Hoef

19 December 2017 – Camelot realiseert 125 appartementen in de Hoef, Amersfoort, door een leegstaand kantoor te transformeren naar woonruimte.

Camelot heeft het pand aan haar vastgoedportfolio weten toe te voegen. Het gaat om een kantoorpand van 2700 m² bvo, gelegen op kantorenpark De Hoef aan de Hoefseweg 1 in Amersfoort. De verkoop en koop zijn mede tot stand gebracht met behulp van Barmentloo Vastgoed en NederWoon.

Het bedrijventerrein wordt herontwikkeld naar een gemengde stadswijk waar wonen, werken en leren samenkomen. Camelot springt daarop in door op het terrein van het aangekochte pand appartementen te gaan realiseren. Met de gunstige ligging nabij station Amersfoort Schothorst, knooppunt Hoevelaken en de historische binnenstad op een paar fietsminuten, verwacht de ontwikkelaar dat de appartementen gretig aftrek zullen vinden.

Op dit moment huren verschillende ondernemers het pand nog. Zij zullen in de loop van 2020 het pand verlaten waarna de bouwwerkzaamheden zullen starten. Projectontwikkelaar Ten Brinke Lubbers ondersteunt Camelot bij de ontwikkeling. De verwachting is dat er 125 appartementen van 50-75 m² gerealiseerd zullen worden. Daarmee vult Camelot een deel van het woningentekort in Amersfoort op. In een recente marktstudie van JLL werd Amersfoort als een van de vijf aantrekkelijkste steden om te wonen genoemd.

Nadat eerder al in Amsterdam, Eindhoven, Delft, Arnhem en Enschede een Camelot Campus verscheen, is met deze nieuwste aankoop ook Amersfoort aan de beurt.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws