Amersfoort: Bouw nieuwe hoofdkantoor Twynstra Gudde gestart

7 Mei 2018 – Vorige week is op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad in Amersfoort het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Twynstra Gudde.

Het wordt ‘zwevend’ boven een bestaand pand gebouwd, waar poppodium Fluor en online supermarkt Picnic zijn gevestigd. Het nieuwe, duurzame gebouw voorziet niet alleen in de huisvestiging van adviesbureau Twynstra Gudde, maar voegt ook een nieuwe functie toe aan De Nieuwe Stad. Er komen namelijk flexplekken en -ruimtes. Een gebouw voor iedereen.

Aan de vernieuwde Oliemolenhof wordt Hal 6, een loods van de voormalige Prodentfabriek, door bouwbedrijf Van Bekkum verhoogd met twee verdiepingen. Hiermee wordt 4000 m² kantoorruimte toegevoegd. De nieuwe plek moet gaan dienen als platform: een plek waar samenwerking, kennisdeling en overleg tussen verschillende partijen tot stand komt.

Niet alleen de functie van het gebouw, maar ook de architectuur is volgens Schipper Bosch uniek. Architectenbureau Space Encounters is samen met Schipper Bosch verantwoordelijk voor het ontwerp. Naast het gebruik van duurzame materialen, zoals kozijnen van Platowood, zal het gebouw verwarmd worden door de biowarmteketel van De Nieuwe Stad en voorzien zonnepanelen het gebouw van elektriciteit.

Twynstra Gudde heeft mede het vernieuwende werkconcept vormgegeven en neemt in 2019 intrek in De Nieuwe Stad.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws