Amersfoort: Bakkers Hommen koopt 5000 m²

26 mei 2021 – M7 Real Estate heeft 5000 m² multi-let kantoorruimte verkocht aan Bakkers Hommen in Amersfoort.

M7 treedt hierbij op ten behoeve van het fonds M7 Islay. De verkoopprijs bedraagt € 6,9 mln van het pand aan Stadsring 159.

M7 verwierf het pand in 2017 en ging aan het werk om de verhuur te optimaliseren door huurders te verplaatsen en ruimtes aan te passen. Hierdoor kon er voor 2000 m² huurcontracten worden afgesloten met nieuwe huurders en het vernieuwen van lopende contracten. Hieronder het contract met het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie die een contract met een looptijd van 10 jaar afsloot en het gebouw als hoofdkantoor gebruikt.

Inmiddels is de bezetting van het gebouw van 55% gestegen naar 90% en heeft het een WALT van 3,37 jaar. Niels Bruijninckx, Senior Asset Manager van M7 Netherlands: ‘De verkoop leidt eerder dan we verwachtten tot een goede resultaat voor onze investeerders. Het laat zien dat er een sterkte vraag is naar middelgrote kantoren van goede kwaliteit op binnenstadslocaties dichtbij residentiële locaties.’

M7 Islay is een fonds dat toegankelijk is voor rijke particulieren, family offices en institutionele beleggers. Het heeft € 330 mln assets under management geïnvesteerd in industrial, retail en kantoren in Duitsland en Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws