Amersfoort/Amsterdam: Foncière des Régions koopt NH Hotels

20 November 2017 – Foncière des Régions heeft vier NH hotels gekocht, in Amsterdam, Amersfoort (foto), Berlijn en Hamburg.

In het kader van de samenwerking met NH Hotel Group heeft Foncière des Régions een overeenkomst gesloten met de exploitant voor de aankoop van de vier sterren hotels in Duitsland en Nederland. NH Hotel Group blijft deze vier sterren hotels exploiteren op basis van nieuwe, duurzame huurcontracten. De definitieve overnames, goed voor een totale investering van € 111 mln voor Foncière des Régions, zijn gepland tussen eind 2018 en begin 2019. De verworven hotels zijn gebouwd of gerenoveerd na 2006, totaal 637 kamers. Ze zullen vaste 20-jarige huurcontracten hebben, bij variabele huur met een gegarandeerd minimum.

Foncière des Régions heeft al langer een partnership met NH Hotel Group. Met deze overname heeft de Franse asset mananger 11 NH hotels in Europa in portefeuille. In 2014 nam Foncière des Régions al het NH Amsterdam Centre Hotel aan de Stadshouderskade 7 over. De belegger betaalde toen € 47,9 mln voor het 232 kamers tellende hotel.

“Met deze derde gezamenlijke operatie gaan we een nieuwe fase in in onze samenwerking met NH Hotel Group, geïnitieerd in 2014. Het toont ons vermogen om ons aan te passen aan de strategieën van elke klant. We ondersteunen hen bij hun dagelijkse en langetermijnontwikkeling, dankzij onze gedetailleerde kennis van de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Dankzij onze erkende knowhow is Foncière des Régions vandaag een van de grootste institutionele beleggers ter wereld in hotelvastgoed geworden “, verklaarde Dominique Ozanne, CEO Hotels Foncière des Régions.

“De transactie past in onze strategie om de winstgevendheid te maximaliseren door middel van een toonaangevend en efficiënt hotelmanagementmodel, waarbij tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om de activastructuur van de Groep te verfijnen en de groei te stimuleren door middel van asset-lightovereenkomsten. In die zin hopen we dat onze samenwerking met Foncière des Regions ons zal helpen onze aanwezigheid in de huidige markten te consolideren en deuren te openen op andere belangrijke bestemmingen waar we onze aanwezigheid, zoals Frankrijk of het VK, aanzienlijk willen vergroten “, zegt Ramón Aragonés, CEO van NH Hotel Group.

NH Hotel Group exploiteert bijna 400 hotels met bijna 60.000 kamers, in 31 landen in Europa, Amerika en Afrika, in vlaggenschipbestemmingen zoals Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Bogotá, Brussel, Buenos Aires, Düsseldorf, Frankfurt, Londen, Madrid, Mexico-stad , Milaan, München, New York, Rome en Wenen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws