Amersfoort: Altera neemt 114 appartementen over van Lithos

4 April 2018 – Altera Vastgoed en Lithos Projectontwikkeling hebben een overeenkomst gesloten voor de afname van woontoren Cadenza, bestaand uit 114 appartementen en 114 parkeerplaatsen in Amersfoort.

De woningen maken deel uit van een groter project in het Hogekwartier, een nieuwe stadswijk in Amersfoort.

Het totale plan aan de Hogeweg bestaat uit 2 woontorens met totaal 184 appartementen, die worden gebouwd op een parkeergarage met 184 parkeerplaatsen. Op het dek tussen de woontorens wordt een daktuin aangelegd, die zal worden verbonden met groene zone aan het Valleikanaal.

Woontoren De Rondine, met 70 appartementen, is door Lithos reeds in particuliere verkoop gebracht.

De 114 appartementen in woontoren Cadenza (rechts op de foto) zullen door Altera Vastgoed in de vrije sector huur worden aangeboden. De appartementen zijn 65 tot 117 m² groot, beschikken over 2, 3 of 4 kamers en zijn alle voorzien van een terras of balkon en een privéparkeerplaats in de stallingsgarage. De start bouw is gepland in mei 2018. De oplevering zal vanaf het eerste kwartaal 2020 plaatsvinden.

Het project wordt voorzien van een wko-systeem. Op het dak van woontoren Cadenza worden zonnepanelen aangelegd. Ook zullen voorzieningen worden getroffen om oplaadpunten voor auto’s aan te leggen. Deze voorzieningen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Altera.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws