Amersfoort: Alliantie levert woningen Ganskuijl op

22 Juni 2018 – De Alliantie heeft in Amersfoort de wijk De Ganskuijl getransformeerd.

Er zijn 54 eengezinswoningen gerealiseerd, waarvan 28 in de sociale huur en 26 in de koop. Ook zijn er 17 meergezinswoningen, die worden gehuurd door ‘s Heerenloo.

Al sinds 2009 is de Alliantie hier bezig om het gebied aan te pakken. Sinds die tijd zijn portiekflats grootschalig opgeknapt, en er is ook gesloopt. Een aantal flats heeft plaatsgemaakt voor duurzame eengezinswoningen.

In 2015 en 2016 heeft de Alliantie 100 portiekwoningen aan De Ganskuijl opgeknapt. De daken zijn vernieuwd, de entrees naar de andere zijde verplaatst en de woningen zijn voorzien van isolerende maatregelen. Al eerder (2009) zijn de 80 portiekwoningen aan de Gasthuislaan door de Alliantie opgeknapt.

In opdracht van en samen met de gemeente Amersfoort is het complete openbaar gebied voorzien van een nieuwe inrichting. Dit vond plaats boven de grond, maar ook de infrastructuur onder de grond is vernieuwd.

Deze ontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws