Almere: Startsein voor uitbreiding Buitenmere

Multi Vastgoed start met realisatie van woningen en winkels.

De uitbreiding van het zuidelijk deel van Buitenmere in het centrum van Almere Buiten is dinsdag officieel gestart. Multi Vastgoed realiseert hier winkels en appartementen. De oplevering is gepland voor medio 2014.


Het gebouw aan het Globeplein omvat circa 1400 m² winkelruimte verdeeld over twee lagen. Boven de winkels komt een woontoren met 15 koopappartementen. Het gebouw aan het Rio de Janeiroplein omvat circa 900 m² winkelruimte en 12 huurappartementen.
Syntrus Achmea, die al eigenaar is van de bestaande winkels, neemt de nieuwe winkels over en 12 appartementen. JP van Eesteren en VAGO Barneveld kopen de overige 15 appartementen.
Queeste Architecten heeft de nieuwbouw ontworpen, naar het concept van T+T Design, het in house ontwerpbureau van Multi.

Een aantal landelijke en regionale retailers is reeds gecontracteerd, zoals een AKO, een Kwalitaria en een ‘Vershof’ met een bakker, slager en een kaas-notenwinkel. Deze branches sluiten goed aan op de daar al gevestigde ondernemers met foodspeciaalzaken.

Almere Buiten groeit uit tot een zelfstandig functionerend stadsdeel met ruim 50.000 inwoners. Het bestaande winkelcentrum Buitenmere was afgestemd op 25.000 inwoners en ondergaat een transitie van wijk- naar stadsdeelcentrum. Het winkelcentrum wordt zowel aan de noordelijke als de zuidelijke zijde uitgebreid. Multi Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de uitbreiding en herontwikkeling van de zuidelijke helft tot een omvang van circa 16.000 m². In 2010 is de eerste fase van deze uitbreiding gerealiseerd.

Samen met het ernaast gelegen winkelcentrum DoeMere ontstaat een stadsdeelcentrum met meer dan 100 winkels. De gemeente Almere is verantwoordelijk voor de inrichting en realisatie van de openbare ruimte in het gebied. In totaal wordt het centrum van Almere Buiten uitgebreid met circa 26.000 m² winkels.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws