Almere: PostNL realiseert sorteercentrum

13 September 2018 – PostNL ontwikkelt een nieuw pakkettensorteercentrum langs de Waterlandseweg op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere.

Hiervoor is een kavel aangekocht van 2,3 ha en er is een naastgelegen kavel van 1 ha gereserveerd voor een eventuele uitbreiding. In deze locatie worden pakketten gesorteerd en gedistribueerd in de regio Almere, ’t Gooi, Lelystad. Het pand op de Stichtsekant zal een sterke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in Almere. Naar verwachting worden ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen met deze vestiging gerealiseerd. Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: ‘Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur. Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce.’

Duurzaamheid
PostNL neemt duurzaamheid serieus: het pakkettensorteercentrum krijgt het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau (BREAAM Outstanding). Het wagenpark schakelt in de komende jaren door naar steeds meer elektrische vrachtwagens en busjes. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws