Almere: perceel l’Hermitage in handen van gemeente

De gemeente Almere heeft zelf de grond van het project L’Hermitage achter het Centraal Station gekocht voor € 2,5 mln.

De gemeente Almere heeft zelf de grond van het project L’Hermitage achter het Centraal Station gekocht voor € 2,5 mln. Deze grond diende samen met een school in Deventer als onderpand voor een lening van € 7 mln aan Eurocommerce. Deze week zijn de twee onderpanden geveild, meldt Omroep Flevoland.
De school, die werd gekocht door makelaar Wouter Gorter uit Lelystad, bracht € 810.000 op. De gemeente moet dus € 3,7 mln afschrijven op de lening aan het failliete Eurocommerce.

Het oorspronkelijke plan van Eurocommerce voor L’Hermitage bestond uit drie kantoortorens, in totaal circa 100.000 m². Daarvan zijn er twee gebouwd (Carlton en Martinez), die nu grotendeels leeg staan. Het WTC Almere is gevestigd in de 120 meter hoge Carlton toren. Het 29.000 m² grote kantoorgebouw Majestic is door de crisis en het faillissement van Eurocommerce vorig jaar niet tot stand gekomen.
De gemeente heeft nu weer de vrije hand in wat er het resterende perceel gebouwd wordt. Kantoorruimte zal dat zeker niet zijn.

WTC Almere

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws