Almere: Panattoni start ontwikkeling DC Almere

12 januari 2021 – Panattoni Nederland begint met de ontwikkeling van een logistiek distributiecentrum in Almere van 23.423 m².

De ontwikkeling bestaat uit een hal van 19.666 m², 2161 m² kantoor en 1596 m² mezzanine. Er worden 22 loading docks en 5 overheaddeuren gerealiseerd met 251 parkeerplaatsen op eigen terrein. De oplevering van het distributiecentrum is gepland in het eerste kwartaal van 2022 en het is beschikbaar voor de verhuur. De opzet is flexibel, waardoor ook deelverhuur mogelijk is vanaf 4479 m². Het nieuwe en ultramoderne distributiecentrum wordt geheel naar de Breeam Very Good-standaard gebouwd.

Distributiecentrum Almere komt op bedrijventerrein Stichtsekant, 30 kilometer van Amsterdam en Utrecht. Daarnaast zijn binnen een straal van 30 minuten rijden, 4 mln mensen bereikbaar. De aansluitingen op de A27 en A6/A1 liggen op respectievelijk 2 en 8 kilometer afstand.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: ‘Dit is ons vijfde project in Nederland, 12 maanden nadat Panattoni naar Nederland is gekomen. Distributiecentrum Almere is een belangrijk logistiek knooppunt vanwege de strategische ligging ten opzichte van Utrecht en Amsterdam en Almere zelf met bijna 215.000 inwoners. De positie als nationale distributie-hub is inmiddels gevestigd en gezien de enorme ontwikkeling van het online winkelen, zien wij ook nieuwe kansen voor zowel last-mile als e-fulfilment op deze locatie.’

Panattoni Nederland is onderdeel van Panattoni Europe, dat inmiddels 10 mln m² in Europa heeft ontwikkeld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws