Almere: nieuw DC van 36.000 m2 op Stichtsekant

19 November 2014 – De gemeente Almere heeft met ontwikkelaar Distri Development – een samenwerking tussen Proptimize en Built to Build – een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van DistriMere, een grootschalig distributiecentrum van ruim 36.000 m² op bedrijvenpark Stichtsekant in Almere.

Met DistriMere wordt ingespeeld op de schaarste aan kwalitatief hoogwaardig aanbod van grootschalige distributiecentra in de regio groot Amsterdam en centraal Nederland. Het bedrijvenpark Stichtsekant ligt centraal in Nederland direct aan de snelweg A27, die een directe verbinding heeft een met de snelwegen A1, A2 en A6. Mark Pol, wethouder Economische Ontwikkeling van Almere: ‘Samen met Distri Development maken we het mogelijk dat er tijdig een modern DC beschikbaar is voor eindgebruikers en logistieke dienstverleners.’

DistriMere wordt een distributiecentrum met een totale oppervlakte van 36.015 m², verdeeld over 32.470 m² magazijn met 2810 m² mezzanine en 735 m² kantoorruimte, gelegen op een kavel van 51.761 m². Het is ontworpen door DENC architecten. DistriMere wordt in de tweede helft van 2015 opgeleverd.
CBRE en JLL zijn als makelaars verantwoordelijk voor de verhuur.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws