Almere, Haarlem: Arcona Capital verkoopt kantoorpanden

1 november 2019 – Arcona Capital verkoopt twee kantoorpanden in Almere en Haarlem. De koper is een particuliere belegger.

Het betreft een kantoorgebouw in Haarlem in de Europawijk, aan de Schipholpoort 2, en een kantoorgebouw in de Muziekwijk, aan de Louis Armstrongweg 2 t/m 16 in Almere. Uit ket kadaster blijkt dat de koopsom voor het kantoorpand aan de Louis Armstrongweg € 2,6 mln bedraagt.

Het pand aan de Schipholpoort 2 is verkocht voor € 2,7 mln. Het totale kantoormetrage bedraagt 7000 m². De kantoorpanden maakten deel uit van de vatgoedportefeuille waarvan Arcona Capital in 2016 het beheer overnam. De vastgoedportefeuille is in 2018 door Arcona Capital geherfinancierd. Beide kantoorpanden staan in gebieden die door de gemeenten Haarlem en Almere zijn aangewezen tot transformatie van kantoor naar woonbestemming. Myb zal de transformatie naar 100 wooneenheden als projectontwikkelaar uitvoeren. Peter Mars, managing director Arcona Capital Nederland, over de verkoop: ‘De verkoop van de twee kantoorpanden draagt bij aan het waardeherstel van de vastgoedportefeuille. In deze kantoorpanden hadden honderden particuliere beleggers medio jaren 2000 geïnvesteerd. Wij willen de komende tijd meer vastgoedobjecten uit de vastgoedportefeuille verkopen om voor deze beleggers waarde te creëren.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws