Almelo: The Surgical Company naar bedrijvenpark Almelo

25 februari 2021 – The Surgical Company (TSC) neemt in de tweede helft van 2021 een nieuwbouw van 9.000 m2 in gebruik op bedrijvenpark Twente Noord in Almelo.

TSC heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met Next Level Development. Het project wordt op een kavel van 20.000 m2 gerealiseerd, waardoor toekomstige uitbreiding mogelijk is. In het nieuwe pand strijkt straks de Patient Temperature Management (PTM) divisie van TSC neer. TSC-PTM ontwikkelt, produceert en distribueert  wereldwijd gespecialiseerde medische apparatuur, gericht op voorkomen van onderkoeling en het verwarmen van patiënten die een operatie ondergaan.

Om de snelle groei van het bedrijf te kunnen faciliteren wordt geïnvesteerd in nieuwe geautomatiseerde productielijnen, die in deze nieuwbouw in Almelo met opslag, distributie en kwaliteitscontrole onder één dak worden samengebracht. De locatie zal werkgelegenheid bieden aan productiemedewerkers, warehouse operators en onderhoudsmonteurs. De werving daarvoor gaat de komende maanden van start.

De nieuwbouw wordt in opdracht van Next Level Development gebouwd door bouwbedrijf Systabo uit Enschede. De realisatie is al gestart en wordt naar verwachting in oktober opgeleverd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws