Almelo: Heylen bouwt DC van 175.000 m2 op XL Businesspark

6 Oktober 2016 – De Belgische belegger en ontwikkelaar Groep Heylen gaat op XL Businesspark Twente bij Almelo een distributiecentrum van 175.000 m² ontwikkelen. Heylen zal een kavel van 30 ha afnemen van XL Business Twente, een samenwerking van vier gemeentes en de provincie.

Dit wordt de derde ontwikkeling van Groep Heylen in Nederland, na Agora21 in Roosendaal (80.000 m²) en VE Commerce in Venlo (140.000 m²). Volgens Tubantia is de vastgoedontwikkelaar al met een aantal eindgebruikers in gesprek, logistieke dienstverleners en moderetailers.

Groep Heylen, gevestigd in Herentals, heeft meer dan 250.000 m² aan logistiek vastgoed in België en Nederland gerealiseerd. Het bedrijf is opgericht door Wim Heylen, die zijn kapitaal maakte met verschillende retailformules, vastgoedinvesteringen en als toeleverancier voor de bouw. Hij is zich de laatste jaren gaan toeleggen op logistiek vastgoed.

XL Businessplan

Het bedrijvenpark ligt langs de A35 en biedt ruimte aan nationale en internationale bedrijven in de logistiek, transport, distributie en industrie. De ligging aan het Twentekanaal en de 2,6 ha grote containerterminal zorgen voor een goede bereikbaarheid over weg en water.
Het bedrijvenpark bestaat uit 120 hectare uitgeefbaar terrein. De kavels (vanaf 2 ha) worden ook aangeboden via landlease. Daarbij verwerven ondernemers de bedrijfslocatie zonder dat het hun vermogenspositie wordt beïnvloedt. Het alternief voor huur of koop is volgens XL Businesspark een optimale investeringsformule. De aandeelhouders zijn de gemeenten Almelo, Borne, Enschede en Hengelo en de Provincie Overijssel.

Vorig jaar heeft VDR Bouwgroep getekend voor een logistiek centrum van 20.000 m² op een kavel van 3 ha, grenzend aan de nieuwe containerterminal. Verder bouwt
Madison, een Almelose familiebedrijf in tuinkussens, een nieuwe distributiecentrum met kantoor op een zichtlocatie langs de A35, op het voormalige ADA terrein. Daar verrijst een nieuw bedrijfspand van 23.000 m².

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws