Almelo: Bolk Logistics huurt 17.000 m² op campus van Heylen

9 december 2020 – Bolk Logistics is met 17.000 m² de tweede huurder op de T-Port Waterside Campus te Almelo.

De E. van Wijk Group is de eerste huurder van de T-Port Waterside Campus te Almelo.

De nieuwe Waterside Campus zal verrijzen naast de reeds in aanbouw zijnde omvangrijke T-Port Logistic Campus en naast de Combi Terminal Twente (CTT). De investeerder Heylen Warehouses, onderdeel van Heylen Group, ontwikkelt hiermee op zichtlocatie vanaf de snelweg een nieuw campusconcept met kleinere units.

Bolk Logistics huurt ruim 17.000 m² ruimte die onderverdeeld is in 4 units. Hiermee is de campus inmiddels voor bijna 60% verhuurd. Heylen Warehouses verklaart dat er veel interesse is voor de resterende drie units. Met dit concept geeft Heylen Warehouses, naast XL partijen, ook startende en kleinere ondernemers de ruimte om zich te vestigen en te groeien in een modern en goed uitgerust gebouw.

Bolk Logistics is onderdeel van het Almelose Bolk Transport, bekend vanwege de groene vrachtwagens. Bolk Transport, opgericht in 1934, heeft inmiddels vestigingen in Frankrijk, Roemenië, Oostenrijk, Duitsland, Ierland en Zweden. Bolk verricht alle vormen van transport, waaronder containerdistributie en internationaal transport maar is vooral gespecialiseerd in exceptioneel transport van zware en buitenmaatse ladingen zoals bijvoorbeeld windmolens.

Naast de binnenvaart containerterminal CTT aan het Twentekanaal biedt deze locatie ook een goede snelweg- en spoorverbinding. De strategische ligging en ontsluitingen van het businesspark maken zorgen dat zowel de nationale als internationale klanten voor de (Oost-)Europese markt kunnen worden bediend. Op het XL Businesspark te Almelo hebben zich inmiddels diverse logistieke bedrijven gevestigd die vanuit Almelo naar zowel nationaal als in Europese en EMEA landen distribueren.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws