Almelo: Aspen verkoopt distributiecentrum Timberland

10 Juli 2019 – Aspen Real Estate Investments heeft in samenwerking met APF International het 52.000 m² grote distributiecentrum van Timberland op het Businesspark XL in Almelo verkocht.

Eind vorig jaar bereikte Aspen overeenstemming met Timberland voor de uitbreiding en een langjarige verlenging van de huurovereenkomst. Het distributiecentrum is uitgebreid met circa 13.000 m² en de huurovereenkomst verlengd met 10 jaar, voor zowel de uitbreiding als het bestaande deel. Na oplevering van deze nieuwbouw afgelopen maand, is de totale omvang van het distributiecentrum circa 52.000 m², hetgeen nu is verkocht.

Het distributiecentrum, bestaande uit circa 47.500 m² warehouse, 1500 m² kantoorruimte, 3000 m² mezzanine en 265 parkeerplaatsen, bevindt zich op het Businesspark XL in Almelo. Op dit bedrijventerrein zijn diverse duurzame maatregelen genomen, zoals centraal georganiseerde en duurzame energie-inkoop, afvalstoffenmanagement en onderhoud van het vele groen in de omgeving.

Bert Knot, directeur van Aspen Real Estate Investments: ‘De realisatie van de verkoop op het juiste moment is een belangrijke mijlpaal voor ons. Dit neemt niet weg dat Aspen blijft focussen op verdere uitbreiding van haar portefeuille in Europa en natuurlijk specifiek de Nederlandse markt.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws