Alkmaar: pand Edisonweg 1 en 1A (7.000 m2) verkocht

24 November 2015 – Van der Vorm Vastgoed heeft het kantoor- en bedrijfsgebouw aan de Edisonweg 1 en 1a te Alkmaar verkocht aan een consortium van beleggers onder leiding van ConverseDC.

Het circa 7000 m² grote complex is gelegen op het industrieterrein Oudorp en ligt op een zichtlocatie naast de A9. In het kantoor en bedrijfsgebouw zijn onder meer Carglass, Rexel en Bruynzeel gevestigd.
Het gebouw wordt momenteel gerevitaliseerd en omgebouwd van een single tenant use naar een multi tenant use. Behalve Bruynzeel, Carglass en Rexel zullen ook andere ondernemers hier onderdak vinden: er worden behalve vaste locaties ook een aantal units geplaatst. Kantoorboxen worden toegevoegd om de gevel aan de Nieuwe Schermerweg te openen.
De gevel van Rexel wordt geopend aan de kant van de Edisonweg. Het gedeelte van Carglass wordt sterk benadrukt om het bedrijf een sterkere identiteit te verschaffen en het gebouw ook hier te openen.
Het gedeelte dat Carglass huurt krijgt extra verdiepingen met kantoren, waardoor een duidelijke tweede kop ontstaat. Eventuele extra verdiepingen kunnen aan een andere partij worden verhuurd. Carglass heeft de ambitie in een energieneutraal gebouw te werken.
De uitstraling van de hallen wordt opener en eigentijdser, ook het gedeelte aan de Edisonweg tussen Carglass en Bruynzeel.
Van der Vorm Vastgoed is een private vastgoedonderneming gevestigd in Rotterdam met een (inter)nationale vastgoedportefeuille bestaande uit woningen, kantoren en winkels. Daarnaast ontwikkelt Van der Vorm Vastgoed ten behoeve van de eigen portefeuille. Van der Vorm Vastgoed belegt in vastgoed in Nederland, Frankrijk, Engeland en Polen.
Converse Development Corporation is een in de zomer van 2007 opgerichte ontwikkelaar met een jonge, snel groeiende organisatie, gedragen door ervaren mensen. Door bundeling van partijen en (beleggings-)portefeuilles ontstond er vanaf de eerste dag een nieuw, slagvaardig ontwikkelingsbedrijf. ConverseDC voert drie bedrijfsactiviteiten uit gericht op vastgoed: beleggen, ontwikkelen, extern beheer en (financial) recovery.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws