Aalsmeer: Cabot koopt twee DC’s op Royal Flora Holland Zuid

20 januari 2021 – Cabot Properties koopt twee warehouses op het bedrijventerrein Royal Flora Holland Zuid in De Kwakel (Aalsmeer).

De twee gebouwen, Prunus 22 met een oppervlakte van 8489 m², en Cotoneaster 21 met een oppervlakte van 7159 m², liggen achter elkaar en grenzen aan de centrale transportcorridor met transportsysteem naar de bloemenveiling Royal Flora Holland.  De panden zijn volledig verhuurd aan bloemen- en plantenexporteur FM Group.

Volgens het Kadaster werd voor het gebouw aan Prunus € 8,5 mln betaald, voor het gebouw aan Cotoneaster € 6,5 mln.

Cabot Properties is een internationale private equity vastgoedinvesteringsmaatschappij die zich exclusief richt op industrieel vastgoed. Het bedrijf, opgericht in 1986, is investeerder, ontwikkelaar en exploitant van industrieel vastgoed in Noord-Amerika, de UK, Europa en Australië. De afgelopen jaren heeft Cabot meer dan $ 10 mrd geïnvesteerd in industrieel vastgoed, en het beheert meer dan 1400 gebouwen met ruim 3900 huurders.  Het hoofdkantoor van Cabot is gevestigd in Boston en het bedrijf heeft ook kantoren in Chicago, Dallas, Londen en Sydney.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws